Brandweer redt hond uit brandende woning

Brandweer redt hond uit brandende woning

Geplaatst op 1 mei 2023, om 18:49 uur

BOXMEER – Op maandagmiddag brak er brand uit in een vrijstaande woning aan de Binnenweg in Boxmeer. De brand ontstond in de meterkast en breidde zich uit naar de eerste verdieping van het pand. Op het moment van de brand waren de bewoners niet thuis, maar hun hond bevond zich wel in de woning. Gelukkig kon de brandweer het dier redden en in veiligheid brengen.

De brandweer was met meerdere voertuigen ter plaatse om de brand te blussen. Er was sprake van veel rookontwikkeling, waardoor omwonenden werd geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden. Ook werd er een ambulance opgeroepen, maar voor zover bekend raakte er niemand gewond bij de brand.

Het is nog niet bekend hoe groot de schade aan de woning is. Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand.

Foto’s: Persbureau SK-Media