UPDATE: Man verzet zich hevig bij aanhouding en dan lijkt zijn hart stil te staan

UPDATE: Man verzet zich hevig bij aanhouding en dan lijkt zijn hart stil te staan

Geplaatst op 30 april 2023, om 12:32 uur

DUIVEN – Zaterdagavond is op de Spotvogelstraat in Duiven een man in elkaar gezakt toen hij werd aangehouden.

Rond 21:00 uur kreeg de politie een melding binnen van een ernstig incident. Die kwam met minimaal vijf eenheden met spoed ter plaatse. Het bleek te gaan om een incident in de relationele sfeer, aldus de politiewoordvoerder. Buurtbewoners zeggen dat er een verjaardagspartij werd gegeven in een woning. Een man raakte buiten zinnen en draaide volledig door voor de woning. Vervolgens probeerde 8 agenten de man onder bedwang te krijgen wat lange tijd niet lukte.

Omdat de man niet mee wilde lopen met de agenten is hij een behoorlijke afstand meegesleurd naar de politiewagen. Echter eenmaal aangekomen bij de politiewagen zakte de man in elkaar en leek het erop of hij een hartstilstand had, aldus de politiewoordvoerder tegenover https://112nederland.nl/. Agenten hebben zich voorbereidt voor een reanimatie en hebben de plakkers van de AED op de borst van de man geplakt.

Het ambulancepersoneel onderzocht de man en constateerde dat reanimatie niet nodig was. Omdat de man in goede gezondheid verkeerde heeft de politie de man aangehouden voor openbaar dronkenschap. Op het politiebureau heeft de man een verklaring afgelegd en na het ontnuchteren is de man heengezonden.

Artikel aangepast wegens onjuiste aan ons verstrekte informatie. Er bleek geen daadwerkelijke reanimatie te hebben plaatsgevonden.

Foto’s: Persbureau Heitink