Nieuwe aanhouding onderzoek explosies en beschietingen

Nieuwe aanhouding onderzoek explosies en beschietingen

Geplaatst op 30 april 2023, om 20:56 uur

ROTTERDAM – In het onderzoek naar de recente explosies en beschietingen op de Van Speykstraat en Crooswijkseweg heeft de politie een nieuwe aanhouding verricht. Het team dat de incidenten en verbanden onderzoekt, hield zondagmiddag een 26-jarige Amsterdammer aan.

In een week tijd was de van Speykstraat toneel van een explosie, een beschieting op een gevel en een verijdelde explosie. Op de Crooswijkseweg was het maar liefst vier keer raak. Eerder werden al drie aanhoudingen verricht, onder wie twee minderjarigen.

Wat de rol is van de zondag aangehouden Amsterdammer en bij welke incidenten op de Van Speykstraat en Crooswijkseweg hij betrokken is, wordt onderzocht. Het onderzoek naar de explosies en beschieting gaat onverminderd door en hulp van publiek blijft nodig.