Woningen ontruimd na keukenbrand

Woningen ontruimd na keukenbrand

Geplaatst op 28 april 2023, om 19:32 uur

NIJMEGEN – Op vrijdagmiddag heeft er een flinke keukenbrand gewoed in een woning aan de Pieter Zeemanstraat in Nijmegen.

De bewoners hebben even na 18:23 uur de brandweer gebeld die vervolgens met spoed ter plaatse kwam. De woning naast het brandende pand is door de politie ontruimd vanwege grote rookontwikkeling. In één van de woningen zat nog een hond, deze is door de politie in veiligheid gebracht. De brandweer heeft de brand snel kunnen blussen en vervolgens de woning geventileerd.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog onbekend. Het Team Brand Onderzoek van de brandweer zal onderzoek doen naar de oorzaak. Op dit moment is de woning onbewoonbaar en Stichting Salvage is onderweg om de bewoner te helpen. Bij de brand raakte niemand gewond. De buren konden na het blussen van de brand weer hun huis in.

Foto: Waldie Rutten / Persbureau Heitink