Tientallen jongeren keren zich tegen de politie bij Koningsdagfeest

Tientallen jongeren keren zich tegen de politie bij Koningsdagfeest

Geplaatst op 28 april 2023, om 07:52 uur

BAARN – Koningsdag in Baarn is vannacht behoorlijk uit de hand gelopen, meldt RTV Utrecht. Een groep jongeren gedroeg zich agressief toen het feest rond middernacht was afgelopen. Tientallen feestvierders pleegden vernielingen en keerden zich tegen de politie.

Volgens de nieuwssite begon de chaos in de Pekingtuin waar optredens waren geweest van onder andere Thomas Berge en Dave Roelvink. Tientallen dronken jongeren gingen met elkaar op de vuist en gooiden dranghekken op straat. Ook maakte ze zich schuldig aan belediging en het plegen van vernielingen.

De politie rukten met negen voertuigen uit en schrijft op Instagram dat er een ‘grimmige sfeer’ was en dat de groep jongeren zicht tegen hen keerde. ‘Heel jammer en triest om te zien hoe zo’n leuk evenement dan toch eindigt in een verkeerde afloop.’

Ook op de Stadhouderslaan was het even onrustig toen een persoon uit een groepje fietsende jongeren onderuit ging. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn gezicht en moest per ambulance naar het ziekenhuis worden overgebracht. Een omstander bemoeide zich met de hulpdiensten en keerde zich met name tegen de agenten die aan het werk waren.

Het is nog onduidelijk of de politie aanhoudingen heeft verricht.