Nieuwe oproep voor vangrail in beruchte bocht waar Sanne en Hebe tragisch ongeval hadden

Nieuwe oproep voor vangrail in beruchte bocht waar Sanne en Hebe tragisch ongeval hadden

Geplaatst op 28 april 2023, om 13:54 uur

DEN BOSCH – De burgemeester en wethouders van Den Bosch willen dat er een vangrail komt op de plek waar de 10-jarige Hebe en haar 26-jarige begeleider Sanne vorig jaar om het leven kwamen bij een ongeluk.

De Tweede Kamer verwierp vorig jaar een motie die oproep tot het plaatsen van een vangrail langs de weg. Staatssecretaris Mark Harbers (VVD, Infrastructuur en Waterstaat) adviseerde de Kamerleden om tegen te stemmen. Volgens hem is de bocht van de A59 naar de A2 bij knooppunt Empel niet dusdanig gevaarlijk dat er direct aanpassingen nodig zijn.

In dezelfde bocht belandde vorige maand echter opnieuw een automobilist in het water. De bestuurder werd door het ambulancepersoneel gecontroleerd, maar kwam er zonder grote kleerscheuren vanaf.

Oordeel kan veranderen
De moeder van Sanne deed een oproep tot het plaatsen van een vangrail. Daar sluit het Bossche college zich nu bij aan, blijkt uit een antwoord op vragen van De Bossche Groenen. ”Uiteraard zijn wij bereid om ook bij de minister aan te dringen op aanpassing. Wij hopen uiteraard dat ons signaal nog zwaarder aankomt bij de minister dan het tweevoudige signaal vanuit de Tweede Kamer. Want ook wij vinden dat een verkeerssituatie veilig moet zijn”, aldus het college.

Noodlottig ongeluk
De vermissing van Sanne en Hebe hield Brabant vorig jaar oktober in zijn greep. Nadat de twee op maandag uit Raamsdonksveer waren vertrokken, kwamen ze niet aan op hun bestemming in Vught. Na een grote zoekactie werd hun auto ondersteboven in een sloot langs de snelwegbocht gevonden.