Koningsnacht grote steden volgens gemeenten probleemloos verlopen

Koningsnacht grote steden volgens gemeenten probleemloos verlopen

Geplaatst op 27 april 2023, om 13:58 uur

NEDERLAND – De vier grote steden melden dat koningsnacht zonder problemen is verlopen. In Utrecht riep de gemeente mensen in de avond op om vanwege de drukte niet meer naar evenementen te komen.

Op verschillende plekken in de stad waren evenementen georganiseerd, onder meer op het Domplein, Janskerkhof en de Neude. Na de oproep van de gemeente werd het rustiger, meldt een woordvoerster donderdagochtend. Tussen middernacht en een uur of 01.00 gingen volgens haar ook echt veel mensen naar huis.

Toegang Korenmarkt enige tijd afgesloten
Ook in Arnhem is koningsnacht, “druk, jong en gezellig” verlopen, aldus burgemeester Ahmed Marcouch van de Gelderse hoofdstad. De Arnhemse koningsnacht behoort tot de grootste Oranjefeesten in Nederland. Het stadscentrum was bomvol volgens de gemeente. De toegang tot de Korenmarkt is enige tijd afgesloten geweest omdat het daar te druk was. De politie heeft twee mensen opgepakt wegens belediging en verstoren van de openbare orde.

In Nijmegen is koningsnacht volgens de gemeente zonder problemen verlopen.

 

Door: ANP