Fietser komt onder bus terecht en raakt zwaargewond

Fietser komt onder bus terecht en raakt zwaargewond

Geplaatst op 24 april 2023, om 10:16 uur

AMSTERDAM – Op de Churchill-laan in Amsterdam Zuid heeft een fietser een zwaar ongeluk gehad. De fietser werd aangereden door een touringcar en kwam bekneld onder het voertuig terecht. Het ongeval vond plaats omstreeks 09.20 uur op de kruising met de Scheldestraat.

Nadat het ongeval werd gemeld, werden verschillende hulpdiensten opgeroepen om ter plaatse te komen. Naast een traumateam en ambulance was ook de brandweer aanwezig. De brandweer heeft het slachtoffer onder de bus vandaan gehaald, waarna het zwaargewonde slachtoffer naar het ziekenhuis is overgebracht.

Het is de tweede keer in korte tijd dat er op deze kruising een zwaar ongeluk heeft plaatsgevonden. Op 17 maart werd ook al een fietser aangereden door een vrachtwagen en kwam het slachtoffer bekneld onder het voertuig terecht. Na een half uur kon de vrouw door de hulpdiensten worden bevrijd.

Het is nog niet bekend hoe het ongeluk van vandaag heeft kunnen gebeuren. De politie zal onderzoek doen naar de oorzaak van het ongeval.

Foto’s: Michel van Bergen