Doorrijder (32) uit Rotterdam aangehouden na aanrijding met voetganger

Doorrijder (32) uit Rotterdam aangehouden na aanrijding met voetganger

Geplaatst op 24 april 2023, om 08:15 uur

ROTTERDAM – De politie heeft zondagavond een 32-jarige man uit Rotterdam aangehouden nadat die ochtend een voetganger zwaargewond was geraakt bij een aanrijding bij het Zuidplein in Rotterdam. De Rotterdammer wordt ervan verdacht de plek van het ongeval te hebben verlaten. De politie onderzoekt of de aangehouden man achter het stuur zat.

De voetganger (45) raakte bij de aanrijding op de Strevelsweg zwaargewond, moest gereanimeerd worden en is daarna naar het ziekenhuis gebracht. De auto werd een paar straten verderop teruggevonden door de politie, zonder bestuurder. De politie probeerde de bestuurder iets voor 06.00 uur al staande te houden op de Pleinweg, omdat hij te hard aan kwam rijden.

De automobilist luisterde niet en reed door. De aanrijding gebeurde vlak daarna iets verderop.

Lees ook: Automobilist rijdt door na aanrijding, voetganger zwaargewond