Kind (13) naar ziekenhuis na beroving en mishandeling op kermis

Kind (13) naar ziekenhuis na beroving en mishandeling op kermis

Geplaatst op 22 april 2023, om 10:30 uur

BARENDRECHT – Op woensdagmiddag is op de jaarlijkse kermis in Barendrecht een jongen van 13 jaar mishandeld en beroofd door drie andere kinderen. De moeder van het slachtoffer deelde het nieuws op Facebook en beschreef hoe haar zoon uit het niets werd aangevallen en meerdere keren hard op zijn hoofd, gezicht en borst werd geschopt. Na de mishandeling is de jongen direct naar het ziekenhuis gegaan en opgenomen op de kinderafdeling van het Maasstad Ziekenhuis. De politie heeft tot op heden nog geen aangifte van het incident ontvangen.

Het incident heeft ook de aandacht van de gemeenteraad van Barendrecht getrokken. Raadslid Tina Jakoeb van de PvdA heeft het college gevraagd om meer duidelijkheid over de mishandeling en hoe de veiligheid van bezoekers gegarandeerd kan worden op de kermis. Ook wilde ze weten of het college al inhoudelijke kennis heeft over het slachtoffer en de daders.

De moeder van het slachtoffer heeft op donderdagmiddag laten weten dat haar zoon ‘geen blijvend letsel’ had opgelopen en dat het gelukkig al beter met hem gaat. De politie doet nog onderzoek naar het incident en heeft nog geen verdere informatie bekendgemaakt.

Foto: Camerabeelden van kermisexploitant