Enorme ravage na explosie appartementencomplex

Enorme ravage na explosie appartementencomplex

Geplaatst op 21 april 2023, om 08:43 uur

AMSTERDAM – Een explosie in het portiek van een appartementencomplex in Amsterdam-West heeft vrijdagochtend vroeg een enorme ravage veroorzaakt. Dat meldt de politie, die ook spreekt van een levensgevaarlijke actie, waarbij gelukkig niemand gewond is geraakt.

De explosie in het portiek van het complex aan de Comeniusstraat gebeurde rond 04.30 uur. Buurtbewoners werden opgeschrikt door een “enorme knal”, aldus de politie. Meerdere ruiten en brievenbussen in en rondom het complex zijn gesneuveld en de straat ligt bezaaid met glas. Ook zijn verschillende voertuigen die in de buurt stonden beschadigd geraakt.

De daders zijn waarschijnlijk op een donkere scooter in de richting van Osdorp gevlucht. Onderzoek heeft uitgewezen dat er inmiddels geen gevaar meer is.

Foto’s: Michel van Bergen


Door: ANP