Aanhouding in trein bij Schiphol om groep jongeren met nepwapen

Aanhouding in trein bij Schiphol om groep jongeren met nepwapen

Geplaatst op 21 april 2023, om 23:47 uur

SCHIPHOL – De marechaussee heeft vrijdagavond rond 22.30 uur een groep van zeven jongeren uit een trein gehaald vanwege een “verontrustende melding” van een nepwapen. De jongens zijn door de marechaussee gefouilleerd en een van hen is aangehouden, meldt een woordvoerder. Het is strafbaar om met een nepwapen rond te lopen dat zo echt lijkt dat je er iemand mee kunt bedreigen.

De melding over een nepvuurwapen was voor de marechaussee aanleiding om de trein op te wachten op het station van Schiphol. De deuren van de trein bleven enige tijd gesloten en bij het fouilleren werd een speelgoedwapen gevonden. Op beelden die AT5 deelt, is te zien dat de groep jongens op hun buik op het perron ligt. Zij moesten allemaal mee naar de politiepost op het vliegveld voor een gesprek.

Door het incident reden er enige tijd minder treinen tussen Leiden Centraal en Schiphol Airport. De NS meldt dat de beperkingen inmiddels voorbij zijn.

Door: ANP