UPDATE: ”Er lagen weegschaaltjes op tafel en pH-meetstrips” in vakantiehuis Landal

UPDATE: ”Er lagen weegschaaltjes op tafel en pH-meetstrips” in vakantiehuis Landal

Geplaatst op 19 april 2023, om 11:54 uur

HAPERT – Een vakantiehuisje op Landal Het Vennenbos in Hapert is dinsdagmiddag het toneel geworden van een drugsproductie. Een medewerker van het park trok aan de bel toen hij zag dat er weegschaaltjes en pH-meetstrips op tafel lagen, wat verdacht was.

In de bungalow op vakantiepark Landal Het Vennenbos in Hapert vond de politie dinsdag 100 liter GHB en drie kilo amfetamine. Ook lagen er 1000 xtc-pillen en was er nog zes liter aan grondstoffen voor de productie van GHB.

Jeffrey Stultjens werd op de hoogte gebracht en ging zelf poolshoogte nemen bij de bewuste bungalow. Daar zag hij twee mensen in een omgeving die niet paste bij een vakantieverblijf. Er hing een chemische geur en er stonden jerrycans in de bungalow. Na contact met de politie bleken de man en vrouw rustig te blijven wachten tot de politie arriveerde. De politie heeft hen gearresteerd en de hulp van de brandweer ingeroepen om metingen te doen. Vervolgens is het lab ontmanteld door de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO). Aldus Omroep Brabant.

Het vermoeden bestaat dat de twee verdachten bezig waren met de productie van GHB. Een politiewoordvoerder laat echter weten dat het niet om een groot drugslab ging, maar om een ‘houtje touwtje’ productie. Het stel verbleef sinds zaterdag in het vakantiehuisje, maar hun kindje was niet aanwezig toen het lab werd ontdekt.

Foto’s: Rico Vogels