73-jarige heeft 97 bijna oogstrijpe hennepplanten in schuur

73-jarige heeft 97 bijna oogstrijpe hennepplanten in schuur

Geplaatst op 19 april 2023, om 11:39 uur

HAAREN – Op vrijdag 14 april is er in een schuur aan de Scheurbroeksesteeg een hennepkwekerij ontdekt. De politie trof 97 bijna oogstrijpe hennepplanten aan, samen met de bijbehorende apparatuur. De planten en het materiaal zijn in beslag genomen en er wordt proces-verbaal opgemaakt tegen de 73-jarige bewoner van het huis bij de schuur.

De ontdekking van de hennepkwekerij was te danken aan een stroomstoring in de buurt. Nadat er bij een aantal huizen de stroom was uitgevallen, werden agenten ter plaatse gestuurd om onderzoek te doen. De sterke geur van hennep leidde hen naar een stenen schuur in de achtertuin van een vrijstaande woning.

In de schuur troffen de agenten 97 vrijwel oogstrijpe hennepplanten aan. Ook was er flink geïnvesteerd in materiaal om de kwekerij draaiende te houden. Zo waren er vier assimilatielampen, een filter, vier transformatoren en twee metalen kachels aanwezig.

Het is niet bekend hoelang de hennepkwekerij al in werking was en hoeveel winst er is gemaakt met de illegale activiteiten. Het is echter duidelijk dat de bewoner van het huis bij de schuur zich schuldig heeft gemaakt aan het kweken van hennep en dat dit niet zonder gevolgen blijft. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt en hij zal zich moeten verantwoorden voor zijn daden. De planten en het materiaal zijn in beslag genomen en zullen vernietigd worden.