Ook moeder van overleden baby uit Beuningen strafrechtelijk vervolgd

Ook moeder van overleden baby uit Beuningen strafrechtelijk vervolgd

Geplaatst op 18 april 2023, om 16:07 uur

BEUNINIGEN – Op dinsdag is bekend geworden dat ook de moeder van de overleden baby Dishaïro uit Beuningen strafrechtelijk vervolgd zal worden. Eerder werd zijn vader al verdacht van moord op zijn zoontje, bij wie maar liefst 24 botbreuken werden geconstateerd.

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de 25-jarige Aleksandra F. nu van het “in hulpeloze toestand brengen en laten” van haar pasgeboren zoontje, die stierf toen hij 2,5 maand oud was.

Op 1 november vorig jaar werd het kindje met ernstig letsel binnengebracht in een ziekenhuis in Nijmegen, waar hij een dag later overleed. Zowel de vader als de moeder werd destijds door de politie opgepakt, maar de moeder werd al snel na haar aanhouding vrijgelaten. Wel bleef ze verdachte in de zaak. Nu ziet de officier van justitie voldoende reden om ook de moeder van Dishaïro te vervolgen.

Het is nog niet bekend wanneer de zaak voorkomt.