Meldkamer hulpdiensten zonder stroom na brand

Meldkamer hulpdiensten zonder stroom na brand

Geplaatst op 18 april 2023, om 10:59 uur

BERGEN OP ZOOM – Er heeft zich woensdagochtend een incident voorgedaan bij de meldkamer van de hulpdiensten in West-Brabant. Door een brand in een stroomkast naast het politiebureau in Bergen op Zoom is de meldkamer momenteel verstoken van elektriciteit. Deze meldkamer coördineert de inzet van politie, brandweer en ambulance in de regio en is gevestigd in het getroffen politiebureau. Als gevolg van de brand is het hele gebouw momenteel zonder stroom.

De oorzaak van de brand is nog onbekend en er wordt momenteel onderzoek gedaan naar de toedracht van het incident. Om ervoor te zorgen dat de hulpverlening in de regio niet in gevaar komt, zijn de hulpdiensten van West-Brabant momenteel aangesloten op andere meldkamers in het land. Op deze manier kunnen de noodoproepen en meldingen nog steeds snel en adequaat worden afgehandeld.

Het is nog onduidelijk hoelang de meldkamer van West-Brabant zonder stroom zal zitten en wanneer het probleem kan worden opgelost. Dit zal afhankelijk zijn van de omvang van de schade en de tijd die nodig is om de stroomvoorziening te herstellen. In de tussentijd blijven de hulpdiensten in de regio operationeel en paraat om in actie te komen wanneer dat nodig is.