Aanhoudingen om drugshandel in Leiden en Valkenburg

Aanhoudingen om drugshandel in Leiden en Valkenburg

Geplaatst op 18 april 2023, om 17:07 uur

LEIDEN – De politie heeft dinsdag in huizen in Leiden en Valkenburg (ZH) drie mannen aangehouden die worden verdacht van drugshandel. Vijf woningen zijn doorzocht en drie bedrijfspanden. Daar is ruim 60.000 euro cash geld gevonden en een nog onbekende hoeveelheid vermoedelijke drugs, zo meldt de politie. De verdachten, Leidenaren van 28 en 33 jaar en een 43-jarige man uit Valkenburg, zitten vast voor verhoor.

De politie meldt dat uit een onderzoek naar cryptodata naar boven kwam dat een van de verdachten zich met de handel en import en export van verdovende middelen zou bezighouden. Tijdens rechercheonderzoek bleek dat ook andere verdachten betrokken waren en dat iemand van hen een pand had van waaruit gedeald zou worden.

De politie zegt dat mogelijk meer mensen worden aangehouden.