Weer incident in Purmerend: explosie en brand bij woning

Weer incident in Purmerend: explosie en brand bij woning

Geplaatst op 17 april 2023, om 10:02 uur

PURMEREND – Bij een woning aan de Weverstraat in het Noord-Hollandse Purmerend heeft in de nacht van zondag op maandag rond 01.15 uur een explosie plaatsgevonden. De politie meldt dat er na de ontploffing ook brand is uitgebroken. Drie mensen werden door de brandweer van een plat dak gehaald. Zij zijn vanwege rookinhalatie naar het ziekenhuis gebracht.

Dit huis werd vorige week donderdag al beschoten, bevestigt een woordvoerder van de politie na berichtgeving van Radio 1. Het zou gaan om een “crimineel conflict”, maar de criminelen zouden het volgens de politie op het verkeerde huis hebben voorzien. Volgens andere media is er ook een verband met de andere geweldsincidenten in Purmerend van vorige week, maar dit kan de politie niet bevestigen.

Dit is het vijfde incident in een korte tijd in de gemeente. Dinsdagavond kreeg de politie een melding van een schietincident op de Belthoeve in Middenbeemster, een dorp in de gemeente Purmerend. Op woensdag raakte een woning aan de Purmerendse Boeierstraat beschadigd door kogelinslagen. De politie denkt dat er ook vuurwerk is afgestoken bij de voordeur van de woning. Donderdagavond werd de woning, waar maandag dus ook een explosie plaatsvond met een brand tot gevolg, aan de Weverstraat beschoten. Vrijdagochtend ging er een explosief af bij een woning aan het Groenveld in Middenbeemster.