16-jarig meisje in de bossen van haar fiets getrokken, ”Ik heb keihard met mijn ellboog in zijn gezicht geslagen”

16-jarig meisje in de bossen van haar fiets getrokken, ”Ik heb keihard met mijn ellboog in zijn gezicht geslagen”

Geplaatst op 17 april 2023, om 15:01 uur

AALST – Een vreemde man heeft zondagmiddag geprobeerd een 16-jarig meisje uit Heeze van haar fiets te trekken. Het incident gebeurde in de bossen van Aalst, vlakbij de Hut van Mie Pils, meldt Omroep Brabant.

Het meisje, dat anoniem wil blijven, was zondagmiddag rond 13:00 uur onderweg van haar vriend in Aalst naar huis in Heeze. Toen ze door de bossen fietste stond ze ineens oog in oog met haar belager. ”Hij stond om de hoek achter een bosje en kwam ineens tevoorschijn. Hij trok aan mijn tas en pakte me bij mijn middel. Toen in begon te schreeuwen, deed hij zijn hand voor mijn mond”, vertelt ze aan de krant.

Ze wist zich uiteindelijk los te maken van haar belager. ”Ik heb keihard met mijn ellboog in zijn gezicht geslagen en ben snel weggefietst”. De belager pakte een fiets en kwam achter het meisje aan, maar het meisje was sneller. Ze is teruggefietst naar het huis van haar vriend waar vervolgens de politie is gebeld.

De belager zou een man zijn van tussen de 30 en 40 jaar die geen Nederlands sprak, had gele tanden en een stoppelbaardje. Hij heeft een wit busje, waarmee hij de weg van het meisje in eerste instantie blokkeerde, en een elektrische fiets.