Zeven personen onwel door vreemde vloeistof in woning, vloeistof via brievenbus naar binnen gegooid

Zeven personen onwel door vreemde vloeistof in woning, vloeistof via brievenbus naar binnen gegooid

Geplaatst op 16 april 2023, om 16:10 uur

PUTTEN – Bewoners van een woning aan de Bouwmeestersgoed in Putten zijn zondag onwel geworden door een penetrante geur die in hun woning hing. De politie houdt er rekening mee dat er iemand mogelijk opzettelijk gevaarlijke stof heeft achtergelaten.

Rond 12:30 uur kreeg de politie een melding dat er een penetrante geur hing in een woning. Ook in een woning aan de Wallenbergstraat werd de geur geroken. Bij aankomst van de hulpdiensten werd de geur vastgesteld en werd er door de politie een plaats delict gemaakt. Al snel kon worden vastgesteld dat in de nacht van zaterdag op zondag een aantal personen bij de woning waren geweest die iets over de auto en door de brievenbus van de woning hebben gegooid.

Nadat de bewoners rond 07:00 uur wakker werden roken ze de geur al, maar konden ze het niet thuisbrengen. Later zijn de bewoners naar het andere adres gegaan, waar de andere mensen ook klachten kregen. In totaal werden zeven mensen door de ambulancedienst gecontroleerd voor onder andere hevige hoofdpijn. De politie vermoedt dat de bewoners van de Bouwmeestersgoed de geur hebben meegenomen naar de andere woning.

De politie is een opsporingsonderzoek gestart om te kijken om wat voor vloeistof het is dat is neergegooid bij de woning. Ook een deel van een park in de omgeving was afgezet en er werd een tas aangetroffen met goederen. Rond 16:30 uur is de woning geventileerd, de auto gewassen en de omgeving weer vrijgegeven.

Foto’s & Video: Persbureau Heitink

Door: ANP