Partij cocaïne gevonden tussen meloenen in haven Rotterdam

Partij cocaïne gevonden tussen meloenen in haven Rotterdam

Geplaatst op 15 april 2023, om 18:30 uur

ROTTERDAM – De douane heeft zaterdag in de Rotterdamse haven een partij van 40 kilo cocaïne onderschept, meldt het Openbaar Ministerie (OM). Dat gebeurde tijdens een reguliere controle.

De verdovende middelen werden aangetroffen in de luiken van de koelmotor van een container met meloenen uit Honduras. Via een tussenstop in Panama was de container in de Rotterdamse haven terechtgekomen. De meloenen waren bestemd voor een Nederlands bedrijf, maar het OM heeft geen vermoeden dat dit bedrijf iets met de smokkel te maken heeft.

Een speciaal team met daarin de douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaak verder in onderzoek. De drugs, met een straatwaarde van 3 miljoen euro, zijn inmiddels vernietigd.