Politieauto’s beschadigd door agressief persoon, politie doet inval

Politieauto’s beschadigd door agressief persoon, politie doet inval

Geplaatst op 13 april 2023, om 08:16 uur

GRONINGEN – Op woensdagavond hebben politieagenten een inval gedaan in een woning aan de Martenstraat in de Oosterpoortwijk in Groningen. De aanleiding was een melding van een ingetrapte deur, waarbij de politie ter plaatse een agressief persoon aantrof die zich in de woning had verschanst.

Vanuit de woning werden verschillende spullen en glaswerk naar beneden gegooid, waarbij twee politiewagens beschadigd raakten. Zo heeft een Mercedes aan de achterzijde een barst in het raam en heeft een Touran schade aan de motorkap opgelopen. Er zijn zover bekend geen politiemensen gewond geraakt tijdens de gebeurtenissen.

Uiteindelijk besloten de politieagenten tot een inval om de situatie onder controle te krijgen. Daarbij is een persoon aangehouden. De gebeurtenissen zorgden voor veel belangstelling van omwonenden, waardoor er veel mensen kwamen kijken.

Foto’s: Rick ten Cate