Identiteit van dode in sloot bekend, politie doet nog onderzoek naar toedracht

Identiteit van dode in sloot bekend, politie doet nog onderzoek naar toedracht

Geplaatst op 13 april 2023, om 15:22 uur

KOEDIJK – In de sloot langs het Klippad in Koedijk werd woensdagmiddag een stoffelijk overschot aangetroffen. De politie laat vrijdagochtend weten dat het gaat om een 29-jarige man uit Alkmaar. Het onderzoek naar de toedracht loopt nog.

Rond 14:45 uur kregen de hulpdiensten woensdagmiddag de melding dat toevallige voorbijgangers onder een brug wat zien drijven. ”Eerst dachten ze dat het om een pop was en riepen ze mijn vrouw erbij”, vertelt een buurtbewoner aan NH Nieuws. Bij de aankomst van de hulpdiensten bleek de persoon al overleden te zijn en mocht hulp niet meer baten.

Jas in de bosjes
Een paar honderd meter verderop werd in de bosjes aan de Isarstraat een jas in de bosjes gevonden. De recherche doet onderzoek naar de jas omdat het niet duidelijk is of het gaat om de jas van de overleden persoon. ”Wij willen graag weten van wie de jas is en vraagt mensen die de jas herkennen contact op te nemen”, aldus de politie.

Mensen die meer weten over het incident worden verzocht om contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Ook kunnen mensen die het lichaam hebben gezien gebruik maken van slachtofferhulp, aldus de eenheid Noord-Holland.

Foto’s: Inter Visual Studio & Politie.nl