Ernstig ongeval met twee gewonden op de A59

Ernstig ongeval met twee gewonden op de A59

Geplaatst op 10 april 2023, om 08:36 uur

NIEUWKUIJK – Op zondag aan het eind van de avond heeft er op de A59 bij Nieuwkuijk (Noord-Brabant) een ongeval plaatsgevonden met twee auto’s en een vrachtwagen. Hierbij is één auto in brand gevlogen. Twee gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.

Het ongeval gebeurde toen een vrachtwagen aan het invoegen was op de snelweg. Hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend en zal nader onderzocht moeten worden. Na het ongeval werd de A59 richting Den Bosch ongeveer een uur afgesloten zodat hulpdiensten hun werk konden doen.

Naast de gewonden en de schade aan de voertuigen was er ook nog sprake van vervuiling van de snelweg. Rijkswaterstaat heeft de weg daarom nog schoon moeten maken om de veiligheid van het verkeer te kunnen garanderen.

De auto die in brand is gevlogen, bleek een bijzondere auto te zijn waar de bestuurder nog maar een paar maanden zijn rijbewijs voor had. De familie van de bestuurder vertelde dat hij op weg was naar de carmeeting in Waalwijk.

Foto’s: FPMB