Verdachte dodelijk schietincident op vrije voeten

Verdachte dodelijk schietincident op vrije voeten

Geplaatst op 7 april 2023, om 08:19 uur

OSS – De 27-jarige man uit Oss die op 9 maart 2023 werd aangehouden voor betrokkenheid bij een dodelijk schietincident in Oss op 14 april 2022 is in vrijheid gesteld. Volgens het OM zijn er onvoldoende aanwijzingen voor zijn betrokkenheid die het voortduren van zijn voorarrest rechtvaardigen.

Na zijn aanhouding werd de man voorgeleid aan de rechter-commissaris, die bepaalde dat de man nog zeker twee weken langer vast bleef zitten. De raadkamer van de rechtbank bepaalde later dat de man dertig dagen langer vast moest blijven zitten. Intussen liep het onderzoek naar de dood van Mohamed Ahmed uit Oss gewoon door.

De advocaat van de verdachte ging in beroep tegen de beslissing van de raadkamer. De man is op vrije voeten gesteld door het Hof, mede op verzoek van het OM. De afgelopen dagen werden in het onderzoek namelijk sterke aanwijzingen gevonden die mogelijk erop kunnen duiden dat verdachte niet betrokken is geweest bij het schietincident.