Politieagent krijgt boete van 500 euro voor ongepaste opmerkingen

Politieagent krijgt boete van 500 euro voor ongepaste opmerkingen

Geplaatst op 7 april 2023, om 11:06 uur

ROTTERDAM – Een agent van de politie eenheid Rotterdam heeft een financiële straf gekregen in verband met een discriminerende en ongepaste opmerking. De afdeling Veiligheid Integriteit en Klachten onderzocht de zaak. De politiechef oordeelde na het onderzoek dat hier sprake was van ernstig plichtsverzuim.

Naar aanleiding van een melding over het gedrag werd onderzoek verricht. Op basis van de uitkomsten van het disciplinaire onderzoek is besloten tot inhouding van 500 euro op het salaris van de agent.

De politie heeft de voorgenomen straf bij de AGFA-commissie laten toetsen. Zij gaven aan dat de door de politie voorgenomen straf passend was, waarna de politiechef de straf definitief heeft gemaakt. Gedurende het onderzoek heeft de agent niet gewerkt. De agent is inmiddels met leeftijdsontslag gegaan.