Spits met bijna 1500 kilometer file

Spits met bijna 1500 kilometer file

Geplaatst op 6 april 2023, om 19:21 uur

BINNENLAND – Op het hoogtepunt van de donderdagavondspits stond er 1491 kilometer file, volgens de ANWB. Dat punt werd bereikt om 17.35 uur en maakt deze spits “verreweg de drukste spits van dit jaar en de derde drukste spits aller tijden”, aldus een woordvoerder van de ANWB.

Bij de drukte speelde de regio Rotterdam een grote rol. Volgens de ANWB zorgde de afsluiting van de Ketheltunnel aan het begin van de middag voor zeker een paar honderd kilometer file extra.

Maar ook op wegen in Brabant was het met 400 kilometer druk, net als op snelwegen A2 en A27, die van noord naar zuid lopen. “Alle dagelijkse files waren langer dan anders.”

Vanwege de start van het paasweekend werd donderdag al verwacht dat er vroeg files zouden ontstaan, onder meer door mensen die vertrekken voor een lang weekend weg. Daarbij heeft ook de regen bijgedragen aan de drukte en is de donderdagavondspits sowieso al de drukste van de week.

Door: ANP