Uitslaande brand in woning: hondje overleden en man naar ziekenhuis

Uitslaande brand in woning: hondje overleden en man naar ziekenhuis

Geplaatst op 5 april 2023, om 12:12 uur

MOERGESTEL – Op woensdagochtend omstreeks 10:00 uur brak er een brand uit in een vrijstaande woning aan de Voorburgstraat in Moergestel. Het gezin dat in de woning woonde, bestaande uit meerdere gezinsleden en hun hondjes en shetlandpony, kon op tijd ontsnappen. Echter, één van hun hondjes kon niet op tijd gered worden en is helaas overleden bij de brand. De vader van het gezin is ter controle naar het ziekenhuis gebracht nadat hij in de auto stapte. Een tweede persoon is ook naar het ziekenhuis gebracht.

De brand was een uitdaging voor de brandweerlieden, omdat deze zich van de eerste verdieping naar de zolder verspreidde en daardoor erg heet werd. Om de brand goed te kunnen blussen, hebben de brandweerlieden het dak opengebroken. Brandweerkorpsen uit Oisterwijk, Moergestel en Berkel-Enschot werkten samen om de brand te bestrijden. De brandweer heeft de omgeving gewaarschuwd om ramen en deuren dicht te houden als ze last hadden van de rookontwikkeling.

De oorzaak van de brand is nog onbekend, maar het is waarschijnlijk begonnen op een van de slaapkamers op de bovenverdieping. De Stichting Salvage is ingeschakeld om te helpen bij de schade-afhandeling. De brand heeft geleid tot grote schade aan de woning, die volgens de officier van dienst Dirk Suchy als verloren kan worden beschouwd.

Foto’s: Toby de Kort