Minderjarige jongen opgepakt voor versturen dreigmail naar school Zaandam

Minderjarige jongen opgepakt voor versturen dreigmail naar school Zaandam

Geplaatst op 5 april 2023, om 11:47 uur

ZAANDAM – De politie heeft op dinsdagavond een minderjarige jongen aangehouden in verband met een dreigmail die naar een middelbare school in Zaandam was gestuurd. De school, genaamd vmbo Pascal Zuid, bleef dinsdag gesloten vanwege de dreigmail met foto’s van vuurwapens die de school maandagavond had ontvangen. Twee andere scholen in de buurt, namelijk de middelbare school De Faam en de naastgelegen basisschool Paus Johannes, hebben ook besloten om de deuren te sluiten vanwege dezelfde mail, hoewel de mail slechts naar één school was gestuurd.

Een politiewoordvoerder legt uit dat de twee andere scholen op eigen initiatief hebben besloten om te sluiten en dat dit niet het advies van de politie was. De dreigmail was namelijk alleen gericht op Pascal Zuid. De mail bevatte een zeer dreigende inhoud, waarin medewerkers en leerlingen van de school werden bedreigd. De school heeft contact opgenomen met het bestuur en de politie, en na overleg met beiden is besloten om dinsdag geen les te geven. Woensdag gaat de school weer open en de lessen worden nu zo veel mogelijk opgevangen met digitaal onderwijs.

Het is niet bekend waarom de jonge verdachte uit Zaandam de mail zou hebben gestuurd. De school is erg geschrokken van de dreigmail en de politie heeft de zaak serieus genomen. Volgens een woordvoerder van de politie gaat het hier sowieso om een strafbaar feit, zelfs als de bedreiging niet wordt uitgevoerd.

LEES OOK: UPDATE: School in dicht na ontvangen dreigmail met vuurwapens

Foto: Michel van Bergen