Politiemedewerker buiten functie na ongepaste uitlatingen

Politiemedewerker buiten functie na ongepaste uitlatingen

Geplaatst op 3 april 2023, om 21:05 uur

DEN HAAG – Een medewerker van de politie-eenheid Den Haag is buiten functie gesteld vanwege “zeer ongepaste” uitlatingen die hij op sociale media deed. De politie is een disciplinair onderzoek gestart.

“De zichtbare uitlatingen van deze medewerker zijn kwetsend”, aldus eenheidschef Paul van Musscher. “We zijn hier erg van geschrokken. Dit zijn geen uitingen die staan voor de inclusieve politie die wij willen zijn. Een politie voor iedereen. Daar werken we hard aan.”

Van Musscher benadrukt dat ze een lerende organisatie zijn en dat er fouten gemaakt mogen worden, maar dat er wel duidelijke grenzen zijn. En die zijn hier overschreden. “De leidinggevende van deze medewerker heeft afgelopen vrijdag meteen aan de bel getrokken nadat hij de uitlatingen onder ogen kreeg. Daarbij zijn in het weekend onder andere sporen veiliggesteld en is een onderzoek ingesteld”, aldus Van Musscher.

Door: ANP