Meerdere honden gered bij grote brand in woonboerderij

Meerdere honden gered bij grote brand in woonboerderij

Geplaatst op 3 april 2023, om 12:19 uur

DODEWAARD – Maandagochtend woedt er een brand in het rieten dak van de woonboerderij op de Waalbandijk in Dodewaard.

Rond 11:15 uur word de brand gemeld. De brandweer is met meerdere voertuigen uitgerukt. Ook is er een groot water transport aanwezig, vanuit de Waal gaan ze water oppompen. Er zijn drie rietenkapbrandbestrijding teams ter plaatse en halen het riet van het dak af om zo het vuur te bestrijden. Zeker vier honden zijn door de hulpdiensten uit de woning gehaald. De bewoners hebben op tijd hun woning kunnen verlaten.

De dijk is afgesloten om de hulpdiensten alle ruimte te geven hun werk te kunnen doen.

Foto’s: Persbureau Heitink