Boom doorboort vrachtwagencabine, chauffeur met engeltje op zijn schouder

Boom doorboort vrachtwagencabine, chauffeur met engeltje op zijn schouder

Geplaatst op 1 april 2023, om 10:00 uur

MOERGESTEL – Een vrachtwagenchauffeur had zaterdagochtend een engeltje op zijn schouder toen hij in de berm belandde langs de A58 bij Moergestel en tegen een boom botste. Bij de botsing doorboorde de takken van de boom de cabine van de vrachtwagen.

Het ongeval vond rond 08:30 uur plaats op de A58 van Oirschot richting Moergestel. Een vrachtwagen belandde in de berm en botste tegen een boom. Bij de botsing doorboorde de takken van de boom de cabine van de vrachtwagen. Een woordvoerder liet aan Hart van Nederland weten dat chauffeur tijdens het rijden in slaap was gevallen. De politie doet verder onderzoek naar de rij- en rusttijden.

Chauffeur had engeltje op zijn schouder
De chauffeur kon wonder boven wonder zelfstandig naar de ambulance lopen en na de controle van de ambulancedienst bleek de man niet gewond te zijn geraakt bij de klap.

Vanwege het ongeluk werd één rijstrook afgesloten door Rijkswaterstaat voor de bergingswerkzaamheden. Hierdoor moest het verkeer rekening houden met een vertraging van zo’n 45 minuten.

Foto’s: Toby de Kort