Bijrijder ambulance ernstig gewond door aanrijding met auto; man onder invloed aangehouden

Bijrijder ambulance ernstig gewond door aanrijding met auto; man onder invloed aangehouden

Geplaatst op 31 maart 2023, om 17:53 uur

VENLO – De bijrijder van een ambulance is vrijdagmiddag ernstig gewond geraakt door een aanrijding met een personenauto op de A73 bij Venlo. De politie heeft de bestuurster van de auto aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van drugs. Twee agenten die achterin de ziekenwagen zaten, zijn nagekeken door ambulancepersoneel. Een van hen is voor de zekerheid daarop toch naar het ziekenhuis gebracht. Ter controle, aldus de politie. De patiënt achterin de ambulance en de bestuurder bleven ongedeerd.

Het ongeval gebeurde rond 15.50 uur toen de ambulance achterop de personenauto reed. De ambulance reed met optische en geluidssignalen. De personenauto wilde volgens de politie wel ruimte maken voor de ambulance, maar daar ging het op de een of andere manier mis. Hoe precies zoekt de politie nog uit. De bestuurster van de auto raakte overigens niet gewond.

Door de aanrijding ontstonden er aan beide zijden van de A73 files. De weg bij knooppunt Zaarderheiken was een tijd lang afgesloten richting het noorden. Inmiddels is de snelweg weer vrijgegeven.

Door: ANP