VIDEO: Brandweer reanimeert kat na woningbrand

VIDEO: Brandweer reanimeert kat na woningbrand

Geplaatst op 30 maart 2023, om 17:35 uur

MENAAM – Op donderdagochtend heeft de brandweer van Menaam (Friesland) een bijzonder slachtoffer van een woningbrand gered: een kat die hartmassage en zuurstof nodig had. Het incident vond plaats aan De Boech, waar brand was ontstaan in de meterkast en het huis vol rook kwam te staan. Op dat moment bevond de kat zich nog in de woning.

De brandweer was snel ter plaatse en kon de kat uit de woning halen. Zodra het beestje veilig buiten was, begonnen ze meteen met het toedienen van hartmassage en zuurstof. Na ongeveer een half uur kwam de kat weer bij. De kat is daarna overgedragen aan de dierenambulance die hem naar de dierenarts heeft gebracht voor verder onderzoek.

Bij de brand zijn geen gewonden gevallen, maar de schade aan de woning is groot.