DSI ingezet na melding vuurwapen bij begeleid wonen

DSI ingezet na melding vuurwapen bij begeleid wonen

Geplaatst op 28 maart 2023, om 22:00 uur

WESTERVOORT – Bij een instelling voor begeleid wonen aan de Mosterdhof in Westervoort, bij Arnhem, heeft het RRT van de politie een man aangehouden nadat er mogelijk een vuurwapen is gezien.

Rond 20:00 uur was de omgeving van de Mosterdhof afgezet door de politie nadat een begeleider van de zorginstelling had gebeld dat er een vuurwapen gelijkend voorwerp was gezien. Het Rapid Response Team (RRT) kwam ter plekke en heeft deur geopend en de verdachte aangehouden.

Na de aanhouding is de verdachte per ambulance, onder begeleiding van de politie, overgebracht naar het ziekenhuis ter controle.

RRT
Het Rapid Response Team (RRT) is onderdeel van de DSI en van het AT-werk. RRT’s zijn kleine, snelle reactie-/interventieteams die direct kunnen ingrijpen in het geval van terreuraanslagen en/of grof geweld. De leden van deze teams zijn 24 uur per dag beschikbaar.

Foto’s: Roland Heitink