Gehandicaptenbusje knalt tegen gevel van huis; twee gewonden, bestuurster onder invloed

Gehandicaptenbusje knalt tegen gevel van huis; twee gewonden, bestuurster onder invloed

Geplaatst op 27 maart 2023, om 12:38 uur

SLIEDRECHT – Maandagochtend is er in Sliedrecht een ongeval gebeurd waarbij twee personen gewond zijn geraakt. De bestuurder van een taxibusje reed de gevel van een woning aan de Tolsteeg in en raakte vervolgens twee personen, die met spoed naar het ziekenhuis zijn gebracht. De bestuurder van het busje is gearresteerd. “Ze was onder invloed.”

Het ongeval gebeurde rond 11.10 uur. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, werden gealarmeerd voor het ongeval. “De bestuurder van een taxibusje, een vrouw, raakte van de weg af omdat ze teveel naar links stuurde. Vervolgens reed ze van het busje via een stuk van het fietspad, voetpad en de heg de woning in. Daar kwam het busje tot stilstand”, vertelt een brandweerwoordvoerder tegenover het AD. “Het busje raakte tijdens het ongeval twee personen, die vervolgens bekneld zaten.”

De beide slachtoffers zijn er niet best aan toe, vertelt de politie. “Er liep een groepje mensen op de stoep op het moment dat het busje uit de bocht vloog. Twee personen van die groep zijn geschept, en eentje is echt een stuk meegesleurd. Ze zijn er niet al te best aan toe. De een is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd, maar de ander zelfs met spoedtransport.” De bestuurster van het busje bleek onder invloed te zijn. “Dus zij is aangehouden.”