Auto op de kop bij zwaar ongeval, traumaheli landt op snelweg

Auto op de kop bij zwaar ongeval, traumaheli landt op snelweg

Geplaatst op 27 maart 2023, om 21:57 uur

MUIDEN – Bij een ernstig ongeluk op de A1 richting Amsterdam bij Muiden zijn twee personen gewond geraakt, waarbij een auto op zijn kop belandde. Als gevolg hiervan is de snelweg bij knooppunt Diemen afgesloten en wordt het verkeer omgeleid.

Tussen Muiden en Diemen vond het ongeval kort na 20:00 uur plaats, waarbij volgens een politiewoordvoerder twee auto’s betrokken waren. Een van deze voertuigen belandde op zijn kop. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, werden massaal opgeroepen om hulp te verlenen. Volgens de politie bleek de inzet van de traumahelikopter uiteindelijk niet nodig te zijn. Twee gewonde personen zijn naar het ziekenhuis vervoerd, maar de ernst van hun verwondingen is nog onbekend volgens de politie.

Het is nog onduidelijk wat de oorzaak van het ongeval is geweest. De Verkeersongevallenanalyse van de politie doet momenteel onderzoek hiernaar, de snelweg is daarom nog dicht. Hoelang dat nog gaat duren is nog onbekend. Verkeer dat via de A1 naar Amsterdam wil rijden, wordt omgeleid.

Foto’s: Inter Visual Studio / Casper Bunschoten