22.000 euro aan belastingschuld geïnd, 24 auto’s in beslag genomen en tientallen boetes bij megacontrole langs de A18

22.000 euro aan belastingschuld geïnd, 24 auto’s in beslag genomen en tientallen boetes bij megacontrole langs de A18

Geplaatst op 23 maart 2023, om 23:11 uur

DIDAM – Bij de megacontrole langs de A18 bij Stille Wald in Didam, waar meer dan honderd ambtenaren van verschillende handhavende diensten aanwezig waren, is 22.000 euro aan achterstallige belastingschuld geïnd. Ook werden er tientallen boetes uitgeschreven en werden 24 auto’s in beslag genomen.

Bij de megacontrole, die donderdag tot laat in de avond duurde, waren meerdere diensten zoals de politie, douane, marechaussee, Belastingdienst en de NVWA aanwezig. Honderden voertuigen, zoals auto’s, vrachtwagens, en motoren werden naar de parkeerplaats geleid en gecontroleerd. Bij de controle werd op verschillende zaken gelet, zoals verkeersovertredingen, smokkelwaar en openstaande belastingschulden. ANPR-camera’s werden gebruikt om kentekens te registreren van voertuigen die in het politiesysteem voorkomen.

Boetes
Bij de controle schreef de politie ongeveer zeventig boetes uit voor verschillende overtredingen zoals verlopen apk, gladde banden en een defecte reminrichting. Vijf personen werden bekeurd voor het vasthouden van hun mobile telefoon achter het stuur. Bij drie automobilisten werd geconstateerd dat ze onder invloed van drug achter het stuur zaten.

Belastingdienst
De belastingdienst heeft in totaal 22.00 euro aan achterstallige belastingschuld kunnen innen. Van de mensen die hun openstaande schuld niet direct konden betalen, werd het voertuig in beslag genomen. In totaal werden 24 auto’s in beslag genomen. De helft van de inbeslaggenomen auto’s is afgevoerd.

Later op de avond werd er nog een verdachte aangehouden, welke alle benodigdheden bij zich had voor een hennepkwekerij. Alle spullen werden in beslag genomen.

Foto’s: Ewan Spit