49-jarige man aangehouden om grafschennis na wegnemen urn

49-jarige man aangehouden om grafschennis na wegnemen urn

Geplaatst op 22 maart 2023, om 13:05 uur

ALPHEN AAN DEN RIJN – De politie heeft woensdagochtend een 49-jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden op verdenking van het plegen van grafschennis. Hij wordt ervan verdacht een urn te hebben weggenomen van een begraafplaats in zijn woonplaats.

De verdachte zou dit eerder deze maand hebben gedaan. Hij liep tegen de lamp toen hij de gestolen urn kwam inleveren bij een oudijzerhandelaar in Alphen aan den Rijn. Die vertrouwde de zaak niet en besloot de politie te bellen. Omdat bij de politie een aangifte was binnengekomen van een gestolen urn van een begraafplaats kon al snel de conclusie getrokken worden dat het om hetzelfde voorwerp ging. Dit leidde tot de aanhouding. De man zit vast en wordt verhoord.

De verdachte heeft aan de handelaar ook een ander voorwerp, een bronzen beeld, aangeboden. Dit beeld is volgens de politie mogelijk ook weggenomen van een begraafplaats of uit een tuin. De politie zoekt mensen die weten waar dit beeld stond en heeft een foto van het beeld verspreid.

facebook