Politiemedewerker ontslagen om ongepast gedrag

Politiemedewerker ontslagen om ongepast gedrag

Geplaatst op 20 maart 2023, om 16:39 uur

EINDHOVEN – Een medewerker van de politie in het district Eindhoven is ontslagen wegens ernstig plichtsverzuim. De persoon zou zich onder meer schuldig hebben gemaakt aan ongepast gedrag buiten werktijd. Ook werd vaak gekeken in politiesystemen, meldt de politie maandag.

Wie bij de politie werkt, heeft een voorbeeldfunctie. Ook in privétijd wordt van politiemedewerkers verwacht dat ze zich maatschappelijk verantwoord en moreel onberispelijk gedragen, stelt de politie. “Na bestudering van de feiten en omstandigheden is gebleken dat de aard en ernst van de gedragingen van de medewerker in kwestie zodanig zijn dat er volgens de politie maar één sanctie op kan volgen en dat is onvoorwaardelijk strafontslag.”

Voor het laatste nieuws uit Nederland kun je ons op volgen via de app:

Get it on Google Play

Get it on Apple Store

en door ons te volgen op: Facebook en Instagram

Door: ANP