Politie zoekt getuigen van steekpartij in Oosterpark

Politie zoekt getuigen van steekpartij in Oosterpark

Geplaatst op 20 maart 2023, om 16:20 uur

AMSTERDAM – Op de vroege ochtend van zondag vond in het Oosterpark in Amsterdam-Oost een steekincident plaats. Een nog onbekende man stak daar een andere man neer en sloeg vervolgens op de vlucht. Wat er zich precies heeft afgespeeld en waarom, staat nog niet vast. De recherche is dringend op zoek naar meer informatie en roept eventuele getuigen en/of mensen met camerabeelden op zich te melden.

Het slachtoffer bevond zich die ochtend rond 07.30 uur samen met een vriend in het Oosterpark. De twee liepen samen een rondje en wilden iets na 08.00 uur het park aan de zijde van de Mauritskade weer verlaten. Ook twee andere mannen liepen die kant op en één van deze twee stak het slachtoffer vervolgens naar eigen zeggen plotseling in zijn rechterzijde. Het slachtoffer voelde direct dat hij fors gewond was geraakt en probeerde zich tegen de man te verdedigen. Ook zijn vriend schoot hem te hulp. Op een gegeven moment gingen zowel de man die het slachtoffer stak als de man die bij hem was ervandoor. Op de fiets reden ze weg in de richting van het KIT (Koninklijk Instituut voor de Tropen).

Een omstander schakelde vervolgens op verzoek van de vriend van het slachtoffer de hulpdiensten in en zij troffen in het Oosterpark het zwaargewonde slachtoffer aan. Hij moest met spoed naar het ziekenhuis worden overgebracht. Later bleek hij fors intern letsel te hebben opgelopen.

Oproep informatie delen
Wat er zich heeft afgespeeld bij en voorafgaand aan het steekincident in het park, is nog onduidelijk. Uiteraard startte de recherche direct een onderzoek op. Rechercheurs komen heel graag in contact met mensen die meer kunnen vertellen over het incident zelf en/of een eventuele aanleiding. Ook camerabeelden zijn heel welkom. Het signalement van de verdachte en zijn vriend:

*Verdachte
– Man;
– Donkere huidskleur;
– 1.80 – 1.90 meter lang;
– Tussen de 25 en 30 jaar oud;
– Breed gezicht;
– Breed postuur;
– Donker, dicht krullend haar;
– Droeg een lange, zwarte jas tot aan de knie en waarschijnlijk een zwarte broek;
– Reed om een zwarte oma-fiets.

*Vriend verdachte
– Man;
– Donkere huidskleur;
– 1.65- 1.70 meter lang;
– Tussen de 40 en 50 jaar oud;
– Grijze ringbaard;
– Droeg een zwarte pet en een zwarte jas van The North Face;
– Reed op een zwarte oma-fiets.

Help de recherche
Kunt u de recherche verder helpen? Bijvoorbeeld omdat u getuige bent geweest van het incident of in het bezit bent van relevante camerabeelden? Of weet u meer over een eventuele aanleiding? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).