Beschonken Brabander (55) doodt kat door erbovenop te gaan zitten

Beschonken Brabander (55) doodt kat door erbovenop te gaan zitten

Geplaatst op 17 maart 2023, om 09:52 uur

DEN BOSCH – Een 55-jarige man uit het Brabantse dorp Vinkel moet een taakstraf van veertig uur uitvoeren nadat hij volgens de politierechter in Den Bosch met opzet op zijn kat ging zitten waardoor het dier overleed, meldt De Telegraaf.

De gruwelijke dood van de viervoeter gebeurde vorig jaar november. De negentig kilo wegende Brabander ontkende tegen Omroep Brabant zij schuld. ”Ik heb dat niet gedaan. Ik ben geen dierenbeul. Ik had die avond geitenwollen sokken aan en ben daarmee op de gladde keukenvloer uitgegleden toen ik bier wilde pakken uit de koelkast. Ik viel en kwam bovenop de kat terecht. Het ging zo hard dat ik anderhalve maand amper kon lopen.”

De man gaf toe dat hij die avond wel behoorlijk beschonken was. Tijdens de zitting kwam ook naar buiten dat de man zich al langer zou hebben geërgerd aan de 7 jaar oude lapjeskat. De bewuste avond had de kat nog over zijn been geplast.

De man kreeg een strafblad, moet een taakstraf van veertig uur uitvoeren en is zijn baan kwijtgeraakt.

Foto ter illustratie