Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding

Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding

Geplaatst op 16 maart 2023, om 17:34 uur
ROOSENDAAL – Een agent heeft donderdagochtend in de wijk Tolberg een waarschuwingsschot gelost bij de aanhouding van een 34-jarige man. De man is aangehouden omdat hij zijn justitiële voorwaarden zou hebben overtreden.
Agenten zagen de man rond 11.05 uur in de wijk Tolberg rijden. Omdat de man mogelijk vuurwapengevaarlijk is, hebben de agenten de man via de BTGV-methode (BenaderingsTechniek Gevaarlijke verdachten) aangehouden en daarbij is een waarschuwingsschot gelost. De man is overgebracht naar een politiecel voor verhoor.
BTGV-methode
BTGV staat voor BenaderingsTechniek Gevaarlijke Verdachten. Vanwege de mogelijkheid dat de verdachte een wapen bij zich zou dragen, hebben de agenten besloten deze methode toe te passen. Het is een procedure om een gevaarlijke verdachte die in een auto zit, op een veilige manier aan te kunnen houden. De verdachte wordt met korte en duidelijke bevelen uit de auto ‘gepraat’ en zo aangehouden.