Gericht geschoten bij aanhouding drie minderjarige woningovervallers

Gericht geschoten bij aanhouding drie minderjarige woningovervallers

Geplaatst op 16 maart 2023, om 10:01 uur

AMSTERDAM – Agenten hebben woensdagavond na een gewapende woningoverval drie verdachten aangehouden. De verdachten, drie minderjarige jongens, zitten op dit moment nog vast en zitten in volledige beperkingen. Dit betekent dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat. De recherche onderzoekt de zaak.

Omstreeks 21.40 uur komt er bij het Operationeel Centrum een melding binnen van een verdachte situatie. De melder ziet een groep jongens een portiek binnengaan en vertrouwt het niet. Dit gevoel blijkt te kloppen, want de jongens dringen kort na de melding gewapend een woning binnen en mishandelen de twee bewoners. De verdachten vluchten vervolgens de woning uit met diverse goederen.

Gericht geschoten
Meerdere politie-eenheden zijn snel ter plaatse en na een korte zoekactie in de omgeving worden er drie verdachten aangehouden. Tijdens de aanhoudingen voelen agenten zich genoodzaakt waarschuwingsschoten te lossen en gericht te schieten. Gelukkig raakt er niemand gewond. De omgeving is een geruime tijd afgezet en meerdere sporen zijn veiliggesteld en in beslag genomen ten behoeve van het onderzoek. De bewoners van de woning konden ter plaatse worden behandeld aan hun verwondingen.

De recherche geeft aan dat meerdere aanhoudingen niet worden uitgesloten. Bent u getuigen geweest, of heeft u meer informatie over de woningoverval? Laat het de politie dan weten via 0900-8844.