Zakkenroller opgepakt voor ‘voetbaltruc’

Zakkenroller opgepakt voor ‘voetbaltruc’

Geplaatst op 14 maart 2023, om 22:52 uur

OOSTERBEEK – Dinsdagmiddag is er in Oosterbeek een melding binnen gekomen van poging tot zakkenrollen.

De verdachte had door middel van de ‘voetbaltruc’ gepoogd de telefoon van de melder afhandig te maken. Dit was niet gelukt.
De melder was zo scherp om een foto te maken van de verdachte toen hij wegvluchtte. Ter plaatse gekomen agenten maakten nog een ronden in de omgeving en troffen de verdachte aan in een bushalte op de Utrechtseweg. Na onderzoek aan de kleding van de verdachte troffen zij een gestolen telefoon aan. Deze telefoon was vorige week bij een slachtoffer afgenomen toen hij gerold werd in Wageningen.

De laatste tijd ontvangt de politie veel meldingen en aangiften van mensen die gerold worden in Wageningen en Renkum. Wees dus altijd alert!

Voetbaltruc:
De voetbaltruc is een veel voorkomende truc. De dader pakt het slachtoffer vast en doet alsof hij het slachtoffer tackelt en noemt daarbij de namen Messi of Ronaldo en maakt drukke bewegingen met zijn armen en benen. Als slachtoffer ben je dan zo afgeleid dat je niet doorhebt dat ze je proberen te bestelen.

Foto: Politie Renkum