OM looft 200.000 euro uit voor tip die leidt naar ‘Bolle Jos’

OM looft 200.000 euro uit voor tip die leidt naar ‘Bolle Jos’

Geplaatst op 14 maart 2023, om 21:50 uur

DEN HAAG – Het Openbaar Ministerie heeft de beloning in de zoektocht naar Jos Leijdekkers, ook wel bekend als Bolle Jos, verhoogd naar 200.000 euro. Eerder was de beloning voor tips die zouden leiden tot zijn aanhouding nog 75.000 euro. Opsporingsdiensten verdenken de man van grootschalige handel, import en export van cocaïne via de havens van Rotterdam en Antwerpen en van het witwassen van de opbrengsten van drugshandel.

Ook zou hij betrokken zijn bij de verdwijning en de dood van Naima Jilal. De vrouw verdween in oktober 2019 nadat ze in Amsterdam in een auto stapte. Op een telefoon, die in het Marengo-onderzoek in beslag is genomen, zijn foto’s gevonden van een vrouw. Uit de foto’s blijkt dat zij waarschijnlijk is gemarteld en niet meer in leven is.

Het OM gaf eerder al aan dat Bolle Jos vermoedelijk al langere tijd niet meer in Nederland is en in het buitenland verblijft. Onderzoek heeft echter nog niet duidelijk gemaakt waar dat is. Leijdekkers staat op de Nationale Opsporingslijst en op de Europese lijst met 93 meest gezochte criminelen die worden gezocht voor zware misdrijven als moord, mensenhandel, gewapende overval en terrorisme.

Foto: Politie (compositietekening)