Meer dan honderd tips in zaak dood Xavier Durlinger

Meer dan honderd tips in zaak dood Xavier Durlinger

Geplaatst op 14 maart 2023, om 21:37 uur

SITTARD – Bij de politie zijn tot nog toe meer dan honderd tips binnengekomen over de gewelddadige dood van Xavier Durlinger uit Sittard. Dat is dinsdag gemeld in het tv-programma Opsporing Verzocht. De politie onderzoekt of een fiets die op 11 mei vorig jaar in Sittard op camerabeelden werd vastgelegd, toebehoorde aan Durlinger. De 19-jarige man werd vermoedelijk diezelfde dag om het leven gebracht.

Het slachtoffer werd acht dagen later dood gevonden in een bos bij De Kollenberg in Sittard. In een eerdere uitzending van het tv-programma werden camerabeelden getoond van een fietser in Sittard. Hij fietste op de dag dat Xavier verdween tussen de President Kennedysingel en De Kollenberg in Sittard, waar het slachtoffer later dood werd gevonden. De politie wil weten wie de man is.

De tips gingen volgens de politie voor een deel over de jas die de fietser droeg. Eén tipgever meende op de camerabeelden de fiets van de man te herkennen als die van Xavier Durlinger, aldus de politie. “Dat lopen we nu na”, zei de woordvoerster van de politie.

Op 31 mei vorig jaar hield de politie een verdachte aan, een 19-jarige man, die net als Durlinger uit Sittard komt. De Raadkamer liet hem op 16 juni wegens gebrek aan bewijs weer vrij. Justitie beschouwt de vrijgelaten man nog wel als verdachte in deze zaak.

Volgens de politie zou de dood van Durlinger te maken kunnen hebben met drugshandel waarbij hij betrokken zou zijn geraakt. Daarnaast houdt de politie andere mogelijkheden open. Zo zou zijn dood het gevolg kunnen zijn van een persoonlijk conflict. Justitie heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de oplossing in deze zaak.