Boeren demonstreren bij landelijk lijsttrekkersdebat

Boeren demonstreren bij landelijk lijsttrekkersdebat

Geplaatst op 14 maart 2023, om 20:35 uur

DEN BOSCH – Boerenactiegroep Farmers Defence Force demonstreert dinsdagavond bij het landelijke lijsttrekkersdebat. Dat wordt gehouden in het provinciehuis van Noord-Brabant in Den Bosch. In de buurt van het gebouw mogen enkele tractoren staan.

“Dit onze laatste kans om de kiezers te overtuigen niet op de gevestigde orde te stemmen”, zegt FDF-voorman Mark van den Oever. Volgens hem zijn er honderden tractoren op weg naar het provinciehuis. Voor aanvang van het debat waren er enkele demonstranten met wat spandoeken te zien bij het provinciehuis. Het ging om toekomstboeren met beelden van wortels, enkele FVD’ers en boeren die tegen het kabinetsbeleid zijn.

De gemeente Den Bosch laat weten dat de boeren de ruimte krijgen om te demonstreren. “Tegelijk verwachten we van de demonstranten verantwoordelijk gedrag. Het slotdebat moet wel ongestoord door kunnen gaan, want het maakt deel uit van ons democratisch proces.”

Ook de groep Toekomstboeren, die zich inzet voor duurzame landbouw, heeft zich gemeld om bij het lijsttrekkersdebat te demonstreren. Verder is er een protest van het Platform Stop Racisme bij het Brabantse provinciehuis.

Foto: FPMB Erik Haverhals

Door: ANP