Ali B en Jeroen Rietbergen vervolgt voor meerdere zedenfeiten

Ali B en Jeroen Rietbergen vervolgt voor meerdere zedenfeiten

Geplaatst op 14 maart 2023, om 15:16 uur

UTRECHT – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft besloten om rapper Ali B en bandleider Jeroen Rietbergen te vervolgen voor meerdere zedenzaken rond het televisieprogramma The Voice of Holland (TVOH). Het onderzoek tegen Marco Borsato rond The Voice wordt bij gebrek aan bewijs geseponeerd, meldt het OM. Eerder is al een zaak naar een betrokken regisseur van het programma geseponeerd.

Ali B wordt vervolgd voor zedenfeiten met drie meerderjarige vrouwen, die gepleegd zouden zijn tussen 2014 en 2018 in Heiloo, Amsterdam en het buitenland. Een daarvan is gerelateerd aan The Voice. Volgens het OM was bij de aangifte van een vierde vrouw tegen de rapper geen sprake van een strafbaar feit. Bandleider Rietbergen wordt verdacht van een zedenfeit uit februari 2018. Dat zou hebben plaatsgevonden in of rond de opnamestudio’s van The Voice.

Tegen Borsato loopt nog wel een zedenonderzoek naar aanleiding van een aangifte in december 2021, maar dat is niet gerelateerd aan The Voice. In deze zaak wordt nog een vervolgingsbeslissing genomen. De zanger heeft tegenaangifte gedaan voor smaad en laster.