Zijgevel op bovenste etages van flat laat los

Zijgevel op bovenste etages van flat laat los

Geplaatst op 13 maart 2023, om 14:04 uur

ARNHEM – Op het Kleefseplein in Arnhem is maandagochtend een stuk van de gevel losgekomen. De brandweer heeft samen met een aannemer stutwerk verricht om de situatie veilig te stellen.

Rond 10:30 uur werd opgemerkt dat een stuk van de zijgevel op de bovenste twee etages van een flatgebouw los zat. Hierop werd de brandweer met twee voertuigen gealarmeerd. De brandweer heeft de situatie bekeken en samen met een aannemer stutwerk verricht om ervoor te zorgen dat de gevel niet naar beneden komt. De omgeving van het gevelstuk is afgezet met bouwhekken.

Nadat de situatie was veiliggesteld is het incident overgedragen aan de gemeente. Ook woningcorporatie Volkshuisvesting uit Arnhem is ter plekke en heeft bij de bewoners van de flat brieven uitgedeeld met informatie. Wat er precies in de brief staat, is niet duidelijk.

Volkshuisvesting
Woningcorporatie Volkshuisvesting heeft in een telefonische reactie laten weten dat de situatie veilig genoeg is voor de bewoners dat zij terug kunnen naar hun woning. Wel laat het bedrijf weten dat er onderzoek wordt gedaan naar hoe dit heeft kunnen gebeuren. Ook moet er een oplossing worden bedacht hoe de gevel gerepareerd moet worden.

Foto’s: Persbureau Heitink